Video header not loading if the site is open in facebook application

Hello,

I have the following problem: The video header doesn’t load if the site is open with facebook application. The site is http://poundfit.ro/

Here is a screenshot of the issue: http://poundfit.ro/wp-content/uploads/2017/03/site-screenshot.png

Anybody know how to fix this?

Hi,

Background Videos are not supported by Mobiles, also the facebook application how I see from your screenshot was opened from a Mobile Device.

Best Regards,
Csaba

Hello,

Thanks for the reply!

The video is loading fine on mobiles if the site is open with browsers like Chrome, Firefox, Safari. The problem occur only if the site is open within facebook application. For instance, I send the link of the site on messenger and the person click on it. If he doesn’t chose to open the link with Chrome or Firefox the site will be open with fecebook and the video will not load. Here is a screenshot with the site opened in Chrome and the video was loaded: http://poundfit.ro/wp-content/uploads/2017/03/Screenshot_2017-03-21-09-06-08.png

Kind regards!

Hi,

Then the Facebook Browser App doesn’t support it, that’s not a theme issue, those browsers may be very limited in terms of loading videos / background videos.

Best Regards,
Csaba

Hi,

I know that is not a theme issue, but I was wondering how to fix this because most of the visitors will come from facebook and doesn’t look good if the video not loading.

In this case I want to disable the video header on mobiles and tablets and display a header image instead. Can I do this with Css?

Thanks!

Hi,

I’m afraid this can’t be fixed in the theme, since it’s not a theme issue, that’s how that browser handles the videos.

Best Regards,
Csaba

Hi,

I fixed it. The problem had occurs because I had disabled the video-button. I enabled it and now it works.

Best Regards!

Hi,

Great! I’m glad it’s resolved! If you need help with anything else, please open a new topic.

Have a nice day!

Best Regards,
Csaba