PageSpeed Google Fonts problem

Hi there,

I tried to use fonts without a Google-Server Connection. For this I put the following code to the additional css (Customizer):

@font-face {
font-family: ‘Roboto’;

src: local(‘Roboto’), local(‘Roboto-Regular’),
url(‘Roboto.woff2’) format(‘woff2’),
url(‘Roboto.woff’) format(‘woff’),
url(‘Roboto.ttf’) format(‘truetype’);

font-weight: 400;
font-style: normal;

}

And I removed Google Fonts with this code in Code Snippets.

function sydney_child_remove_googlefont() {

   wp_dequeue_style( 'sydney-fonts' );

}
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'sydney_child_remove_googlefont', 999 );

But PageSpeed Insight display some problem

https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/fonts/fontawesome-webfont.woff2?v=4.7.0

(maxcdn.bootstrapcdn.com) 700 ms
https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v19/KFOlCnqEu92Fr1MmWUlfBBc4.woff2

(fonts.gstatic.com) 500 ms
https://fonts.gstatic.com/s/opensans/v16/mem5YaGs126MiZpBA-UN_r8OUuhp.woff2

(fonts.gstatic.com) 500 ms
https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v19/KFOlCnqEu92Fr1MmWUlfABc4EsA.woff2

(fonts.gstatic.com) 500 ms
https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v19/KFOlCnqEu92Fr1MmSU5fBBc4.woff2

(fonts.gstatic.com) 500 ms
https://fonts.gstatic.com/s/roboto/v19/KFOlCnqEu92Fr1MmSU5fABc4EsA.woff2

How can I solve this problem? My website is Speakgood.ru

Thanks in advance

Hello there,

Have you tried a solution like this?

Regards,
Kharis

Kharis, thanksf or your answer.

I tried this solution. But I still have the same problems with PageSpeed:(

Hello there,

Regarding page speed optimisation, there’re a lot of aspects to do. For easier, I usually recommend a plugin solution. Read this post for your reference.

WP Rocket is my favourite.

Regards,
Kharis