How to add a modal window?

Hello!
I’m using Sydney theme and I would like to add a modal window based on Bootstrap. I put a proper html code to one of my WP subpages, then I linked extended Bootstrap CSS file (with classes related to modals) and Bootstrap JS file as well. But it doesn’t work… When I load the page divs with modal content are hidden (so css classes work well), but when I click on link that should make modal window visible only thing that happens is that page slightly moves up. But no modal shows up… It looks like some other default Sydney’s css classes or scripts are blocking it. Any ideas how to make it work properly?
I really appreciate any help you could provide!

Mike

Hello there,

Thank you for reporting.

Could you please post your URL here so I can have a closer look?

Warmest regards,
Kharis

Hi,

I would also like to add a modal window. At the moment, I’m trying to use the “call to action” widget to open a modal window where people can sign-up to a newsletter. I’ve used Ninja forms to make the necessary form, and used Easy Modal to create the modal. Easy Modal says all I need to do is paste: href="#">Open Modal (wrapped in a-tags) into the link for the button, but this doesn’t work. Any help would be great, even if you can explain what’s happening behind the scenes here, I’m very new to webdesign!!

Thanks in advance everyone!!

Hello there,

Could you please post your URL here so I can have a closer look? Make sure those setup remain. Is this https://wordpress.org/plugins/easy-modal/ what you are currently using?

Warmest regards,
Kharis

Hey,

Yes it is https://wordpress.org/plugins/easy-modal/ that i’m using, but to no effect.

Here’s an example of the modal not working:

http://creativecontainers.org/modal-test

Thanks for your help!

Hello there,

I’ve tried to make a modal with this plugin. But it doesn’t seem to work; even with default WordPress theme. I’m afraid that there might be a bug in this plugin. I found one user posted that his/her modal modal suddenly not working https://wordpress.org/support/topic/modals-not-working-suddenly.

I’d strongly recommend you to post this issue at the plugin’s support forum.

Warmest regards,
Kharis