Blog Post Featured Image and Title: Align Left

Hello Guys,

  1. I am new to wordpress but I need help with the alignment of my blog post featured image. I would want the featured image on the left and the preview text to the right of my featured image. Also the title of the post should be aligned to the left. This is my website: http://darrentan.net/blog/

In essence, I want it to look like this: https://www.ainsleychong.com/blog-events

Please help. I am quite dumb with tech so detailed steps would be appreciated

  1. And how do i make sure when someone clicks the image or blog title, it would lead me to the post. Now I cant get to the post by clicking title or image!

Thanks guys! appreciate hte help

Hello,

I’ve just checked your website, but it looks like you don’t use Sydney theme anymore. So is this issue still actual?

Kind Regards, Roman.

Hello Roman.

It is a child’s theme under Sydney. Any CSS Codes applied to my website would still work.

For example, initially my featured image appeared above the title, but i followed this guide: I don`t see the post images and it still works.

Also, I didnt want my featured image to appear in each indiviual blog post, i put in the CSS:

.single-post .entry-thumb{
  display: none;
}

It also worked.

All the solutions was found on the sydney forum. So the theme Im using is a modified version of sydney but it should still work.

Hopefully, I can have solutions to my issues.

I need my blog alignment looking like this page: https://en.blog.wordpress.com/

My website is: http://darrentan.net/blog/

Hello, try to use the following CSS code.

You can add CSS code in Customize → Additional CSS section.

article.post .meta-post {
    text-align: center;
}

@media (min-width: 640px) {
    article.post .entry-thumb {
        width: 30%;
        float: left;
        margin-right: 3%;
    }

    article.post .entry-header,
    article.post .entry-post {
        width: 67%;
        float: right;
    }

    article.post .title-post,
    article.post .meta-post {
        text-align: left;
    }
}

Regarding your thumbnail/title link issue. I suppose that you didn’t implement solutions from this topic properly (code for content.php and content-single.php seems to be switched), please try to implement those solutions once again.

Kind Regards, Roman.

1 Like

Holy Roman,

You solved my problem! I am indebted to you haha! thanks so much! all is good now :)!

That’s okay, you are welcome! :slight_smile:

Please feel free to ask any other questions that you might have in future.

Kind Regards, Roman.